fbpx
Motion Milon - Gratis maand trainen op de Milon Cirkel

Fase opbouw en soorten trainingen

De fase opbouw verloopt niet bij iedereen hetzelfde. Over het algemeen kun je stellen dat bij bijna iedereen de excentrische kracht (terugwaartsekracht) gedurende de fases wordt opgebouwd met een X aantal procent. Bij ouderen of bij leden met blessures halen wij deze excentrische kracht er ook wel eens uit of verhogen wij dit minimaal.

Het aantal herhalingen per minuut kan ook per persoon verschillen.

Veelal zijn dit 15 herhalingen per minuut maar dit kan ook op minder ingesteld zijn. Dit heeft met de doelstelling te maken of met eventuele klachten. Ook kan het zijn dat we dit soms veranderen om de spieren extra te prikkelen.

De opbouw van het eerste trainingsplan (3 fases) ziet er over het algemeen zo uit:

  • 1e fase:
    Excentrisch (uitgelegd in een eerdere nieuwsbrief)
  • 2e fase:
    Nogmaals “excentrisch” maar dan hoger ingesteld of Adaptief (uitgelegd in een eerdere nieuwsbrief)
  • 3e fase:
    Veelal adaptief (als de vorige fase excentrisch was) of Isokinetisch (in de volgende nieuwsbrief zal ik meer uitleggen over Isokinetisch trainen)

Mocht je een blessure hebben of gaat iets lastig, geef dit dan bij ons aan. Wij kunnen bovenstaande per apparaat apart instellen. Uiteraard kunnen wij ook de ROM (Range Of Motion / bewegingsuitslag) bijstellen, zittingen / kussens verstellen, gewichten verlagen of de excentrische kracht verlagen. Lukt of mag 1 apparaat tijdelijk niet? Geef het aan wij bedenken een alternatieve oefening voor je.

Daarnaast kunnen wij ook bij de crosswalker en fiets aanpassingen doen. Schroom niet en vraag ons mee te denken. Meestal is het beter te blijven bewegen (met aanpassingen) dan niet te bewegen.

Lees ook de uitleg over onze fasekaarten.