fbpx
Motion Milon contact

Adaptief trainen

Wat is adaptief trainen? Bij bv bodybuilding wordt meestal met een trainingspartner getraind, die kan ondersteunen wanneer zijn/haar partner het gewicht net niet meer kan heffen. Een soort helpende hand, dit om het maximale uit de oefening te halen. Bij Milon hebben wij deze optie ook. Het apparaat is je trainingspartner.

En nee, wij zijn geen bodybuilders en dat is ook niet de bedoeling. Maar wij willen wel onze spieren prikkelen. In de eerste fase(s) is met excentrisch trainen een mooie basis gelegd en zijn de spieren sterker geworden. Afhankelijk van je doel en het gemaakte trainingsplan kan het zijn dat je in de 2e fase met een verhoogde excentrische kracht gaat trainen of adaptief gaat trainen.

Bij adaptieve training kun je jezelf uitdagen zwaarder te trainen door voorbij het balletje te drukken en vervolgens aan het eind op het balletje te wachten (er komt dan ongeveer 10% aan gewicht bij). Je kunt dit zo vaak doen als je wilt. Het fitnessapparaat fungeert als intelligente trainingspartner en deze helpt jou een handje wanneer je de beweging niet meer op eigen kracht kan voltooien. Het toestel registreert de vermoeidheid van de spieren in een fractie van een seconde en vermindert het trainingsgewicht met enkele procenten, zodat de beweging nog volledig kan worden uitgevoerd. Is het veel te zwaar geworden en wil je het gewicht met meerdere kg (ongeveer 4) tegelijk verminderen dan kan dat ook. Druk het gewicht heel iets omhoog en laat het weer los, vervolgens kun je weer verder. Heb je geen klachten daag jezelf dan uit om uit je comfort zone te trainen.

Train je frequent en daag je jezelf uit dan zul je na 2 a 3 fases dit aan je lichaam gaan voelen. Het zal “harder” en “steviger” worden onder de huid. De spiermassa neemt toe en ook conditie is bij velen al sterk verbeterd!