fbpx

Pijnvrij bewegen met de Milon Five

Bij Motion Milon train je niet alleen om sterker en fitter te worden, maar ook om met minder pijn (of weer pijnloos?) door het leven te gaan. De Milon kracht- & uithoudingscirkel versterkt jouw spieren en conditie (hart, longen & bloedvaten). Maar naast een goede conditie, gedoseerde krachttraining én een gezond eetpatroon is ook beweeglijkheid een belangrijke pijler van een gezond en fit lichaam.
…Daarom gaan wij graag nóg een stapje verder!

Five mobiliteitsapparaten van Milon

Voel je jezelf minder beweeglijk worden? En heb je genoeg van een inactieve levensstijl en hele dagen zitten? Heb je klachten aan je schouders, nek, rug en/of heupen? Of wil je dit soort klachten juist voorkomen? Met de Five wordt het hele lichaam getraind en gestrekt, waardoor het hele spierstelsel wordt geactiveerd en positief beïnvloed wordt om de natuurlijke beweeglijkheid terug te brengen.  Pijnklachten worden bestreden en tevens werkt de Five preventief voor elke leeftijd.
Twee keer per week slechts 5 tot 10 minuutjes van je tijd kan een wereld van verschil maken!

Zitten

Comfort en gemak kan leiden tot pijn in de rug, nek, schouders en heupen.
Zitten, we doen dit meer dan goed voor ons is. Nederlanders zitten het meest van alle Europeanen. Mensen zijn niet gemaakt om te zitten, maar onze moderne maatschappij is helemaal gericht op comfort, Iedere dag, thuis, op het werk en in de auto.
Veelal staan of zitten we in een verkeerde houding (vaak met mobiel, ipad of laptop), hierdoor verkorten spierketens. Het hele lichaam draagt daar de gevolgen van, de wervelkolom is meestal de eerste die hieronder lijdt. Een gekend voorbeeld hiervan zijn de beknelde zenuwen.
Het is dan ook niet verrassend dat veel mensen last krijgen van hun schouders, nek, rug of heupen. Een probleem van deze tijd bij zowel jong als oud.
Veel mensen zijn geneigd bij pijnklachten nog meer te gaan zitten… met als gevolg nog meer klachten en scheefgroei van wervels.
Met de Five mobiliteitsapparaten van Milon zijn deze klachten te verminderen of te voorkomen.

Hoe merk je dat je beweeglijkheid beperkt is?

  • Hals- & nekklachten
  • Spanningshoofdpijn
  • Pees- & gewrichtsontstekingen
  • Slecht slapen / Wakker worden met een stijve rug
  • Moeite met lang recht staan en slenteren
  • Acute rugklachten als een hernia en Lumbago

Five kan spierketens versterken en oprekken en kan de wervelkolom rechtbuigen

Verzwakte spieren moeten sterker gemaakt worden, en de bindweefselstructuren die verkort zijn moeten weer soepel gemaakt worden.
Het doel is de verkorte spierketens met een eenvoudig trainingsprogramma op speciale toestellen weer op hun oorspronkelijke lengte te brengen en de natuurlijke bewegingspatronen opnieuw mogelijk te maken.
De voorste spierketen krijgt bij de Five therapie extra aandacht, deze kan in een sterk verkorte vorm haar taken in het lichaam niet meer vervullen. De geleiachtige kern van een tussenwervelschijf heeft door de achterwaartse beweging de mogelijkheid om in zijn oorspronkelijke positie te glijden waardoor dit de achterste delen van de wervelschijf ontlast.

Mobieler en minder pijnklachten in slechts 2 x 5 minuten per week

Met Five van Milon wordt het hele lichaam getraind en gestrekt, waardoor het hele spierstelsel wordt geactiveerd en positief beïnvloed. Na enkele trainingen voel je ook in het dagelijkse leven duidelijk verschil. Hierdoor worden pijnklachten bestreden.
De Five oefeningen doe je vooraf (en/of aansluitend) aan je training op de Milon Cirkel en kost je totaal slechts 5 tot 10 minuten extra.

Wil je de Milon Five een keer geheel vrijblijvend uitproberen?

Dat kan! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op om een afspraak te maken