fbpx
Motion Milon Fasekaarten

De Fasekaarten; InBody, evaluatie, opplussen

Fase kaart

Voor iedere fase ontvang je een nieuwe fase kaart. Een fase duurt ongeveer 20 trainingen. Ben je er even tussenuit geweest dan kunnen wij jouw fase ook verlengen of je naar een andere fase zetten als dat gewenst is. Vraag dan om een herstart intake, dan plannen we een afspraak in om dit met je te bespreken.

InBody lichaamsanalyse

Bij aanvang (vaak na ongeveer 1 a 2 trainingen) maken wij een afspraak voor een lichaamsanalyse. Dit is een mooie nul-meting. Daarna kun je in iedere fase weer een lichaamsanalyse krijgen. Je mag zelf bepalen wanneer je de analyse wilt, maak hiervoor een afspraak met ons.

Evaluatie

Daarnaast plannen wij graag, in iedere fase, een evaluatie. Dit doen we vaak na ongeveer 7 a 8 trainingen na start van een nieuwe fase. We bespreken dan de voortgang, de manier van trainen en de instellingen. Daarnaast kijken we naar de balans van de spiergroepen. Ook is dit een gelegenheid om vragen te stellen of bijzonderheden te bespreken. Uiteraard kan dit laatste ook altijd even tussendoor en hoef je niet te wachten op een evaluatie. Ook in de milon-ME APP kun je deze resultaten volgen.

Opplussen / Instellingen en herhalen tips voor het juist uitvoering

Op de fase kaarten staan bij sommige trainingen ook plusjes. Je kunt er dan voor kiezen om op te plussen maar uiteraard kun je ook zelf bepalen wanneer je opplust. Daag je spieren voldoende uit! De bedoeling is dat je de 15e herhaling nog net kunt halen en daarbij de kwaliteit van uitvoering goed is (tempo).

Cardio: Zowel de CW als de bike zijn bedoeld als HIT-training. De bedoeling is dat je het net kunnen halen en er dus moe vanaf komt. De WATT kun je zelf opplussen maar de RPM of de SPM (tempo) kunnen wij alleen aanpassen. Daag jezelf af en toe uit om iets anders te doen en het tempo bv te verhogen (bv in een nieuwe fase).

Mocht je het lastig vinden om zelf te plussen of een inschatting te maken of je goed bezig bent. Schiet ons dan aan en vraag ons gerust om mee te kijken naar de instellingen.