fbpx
motion-milon-coronavirus

Wat doen wij bij een Corona besmetting?

Wat doen wij met een Coronabesmetting?
Het kan voorkomen dat ook wij te maken krijgen met een Corona besmetting. Het lijkt ons verstandig vooraf helder te communiceren hoe wij hiermee omgaan mocht dit het geval zijn. Hierbij maken wij onderscheid tussen een medewerker die besmet is of een sporter die besmet is.

Medewerker die besmet is
Alle medewerkers weten dat ze bij klachten niet mogen werken en z.s.m. een test moeten laten doen.
Mocht de test positief zijn dan blijft de medewerker uiteraard thuis. Daarnaast bekijken wij met wie de medewerker contact heeft gehad vanaf 2 dagen voordat de klachten zijn begonnen. Deze mensen krijgen een bericht via de mail (en soms mogelijk telefonisch).
De kans dat je besmet bent geraakt is zeer klein door alle maatregelen die wij hebben genomen. In de mail die je ontvangt, staan dan de adviezen die het RIVM geeft voor dit soort situaties. In de meeste gevallen zal dit betekenen, dat er geen specifieke actie ondernomen hoeft te worden, tenzij je klachten hebt. De betreffende medewerker mag uiteraard pas weer werken na quarantaine (en als hij klachtenvrij is).

Klant die besmet is
Krijgen wij het bericht van een klant die besmet is, dan bekijken wij welke leden op hetzelfde tijdstip aanwezig waren en zullen wij de klant vragen bij wie ze in de buurt is geweest, deze zullen wij hiervan op de hoogte stellen.
Dus ben je positief getest en heb je tot 2 dagen voor de test (of je klachten) nog bij ons gesport, laat het ons dan weten.
Uiteraard zullen wij nooit de bron benoemen en het volledig anoniem houden.
Echter ook hier is de kans op besmetting gering gezien de maatregelen die bij ons gelden.

Op dit moment zijn er in heel Nederland nog geen besmettingen bekend die als bron een sportschool hadden. Dat komt mede door alle maatregelen die genomen zijn. Hierdoor is de kans op besmetting ook bij ons zeer gering. Maar dan is het belangrijk dat we ons eraan houden.
Dus: – kom niet sporten bij klachten – hou 1,5 meter afstand – was voor aanvang je handen, -reinig de onderdelen die je met je hand(en) hebt vastgepakt!