fbpx
Motion Milon Veel Gestelde Vragen

Veel gestelde vragen

Waarom is het advies van Milon 2x in de 10 dagen a 2 x per week te trainen?
Bij het trainen op de Milon Cirkel worden alle grote spiergroepen getraind (dus niet alleen enkele spiergroepen). Je lichaam heeft tijd nodig (48 uur) om zich te herstellen na een grote inspanning. Het is belangrijk om op het juiste moment te trainen. Train je te snel achter elkaar dan ga je jezelf overtrainen en krijg je een negatief resultaat. Je breekt dan meer spieren af, dan je opbouwt. Wacht je te lang voor een volgende training, dan heeft de training ook weer minder effect. Dit komt omdat de spieren weer op het oude niveau van voor de training komen. Onderzoek heeft aangetoond dat  ongeveer 2 keer in de week (minimaal twee keer per 10 dagen),  de juiste frequentie is voor het beste resultaat.

Waarom mag ik niet intensief diëten?
Met het trainen op de Milon Cirkel wordt de stofwisseling verhoogd, zodat je snel vet verbrand en slanker wordt. Streng diëten vertraagt de stofwisseling, je werkt dus het effect van de Milon Cirkel tegen. Dit vertragingsprincipe dateert van vroeger, toen er vaak voedselschaarste was en het lichaam zich daartegen wapende, door de stofwisseling te vertragen en vet op te slaan. Als je dieet, reageert je lichaam vandaag de dag nog steeds op dezelfde manier. Diëten is dus eigenlijk een training om vet op te slaan en dat verklaart het jojo effect.

Als je onder diëten verstaat gezonder eten (geen of minder alcohol, minder snelle koolhydraten, vetten en suikers) dan is dat prima. Afslanken kan door gewoon gezonde voeding op regelmatige tijden te nemen en daarnaast te trainen op de Milon Cirkel!

Hoe komt het dat de Milon Cirkel zo’n groot vetverbrandend effect heeft?
Door de specifieke kracht-uithoudingstraining verhoogt je stofwisseling tot vijftien keer langer dan bij een gewone fitnesstraining. Dit betekent een vijftien maal langere vetverbranding! Krachttraining is heel belangrijk als je wilt afslanken. Door de combinatie/afwisseling met cardio HITT training gaat er meer zuurstof naar je spieren. Dit is beter voor de spiergroei en zorgt ervoor dat je minder spierpijn krijgt. Wist je dat een gespierd lichaam in rust veel meer verbrandt dan een lichaam met weinig spieren? Dankzij de Milon Cirkel verbrand je voortaan dus ook calorieën terwijl je op de bank zit!

Hoe komt het dat krachttraining zo efficiënt is?
De krachttoestellen van de Milon Cirkel hebben de unieke mogelijkheid om de spieren extra te belasten in de negatieve fase (excentrische training), met als resultaat 30% meer spieropbouw in slechts de helft van de tijd!

Krijg ik geen te dikke spieren door de Milon cirkel?
Nee! Je moet weten dat het volume van 4 kg vet gelijk staat aan het volume van 1 kg spieren. Dankzij Milon ga je meer vet verbranden en je spieren verbranden weer meer calorieën in rust en dus krijg je een slanker en steviger lichaam! Zodoende verbrand je met de Milon Cirkel tot wel 12.000 Kcal per maand extra.