fbpx
Motion Milon Vakantie Fit

Vakantie fit?

Hoe hou je jouw lichaam fit op vakantie? Dat kan alleen door óók op vakantie actief te blijven. Maar hoe doe je dat??

Een beetje wandelen en zwemmen doen we allemaal wel op reis, maar echt in vorm blijven, dat is soms lastig. Een weekje vakantie is vaak geen groot probleem, maar wat als de vakantie langer duurt?

Een vol dagprogramma, hitte, hoogte, een kater of medereizigers die op je wachten, zijn allemaal redenen om het sporten die dag maar eens een keer over te slaan. Uiteindelijk staat of valt alles met motivatie. Pak iedere gelegenheid voor een wandeling (of fietstocht) aan. De juiste motivatie is cruciaal om moeite te blijven doen voor een (soort van) workout. Bedenk dus goed wat het einddoel is en dus waar je het uiteindelijk allemaal voor doet.

Spreek af hoe vaak er gesport wordt. Plan het in, net zoals andere activiteiten. Denk creatief: een stevige bergwandeling, salsalessen, mountainbiken, beachvolleybal, kayakken of een surfles tellen natuurlijk ook mee als workout! Houd je van hardlopen? Dat is een perfecte manier om de omgeving te verkennen.

Doe de workout het liefst zo vroeg mogelijk op de dag: dan is het nog het minst warm en is de energie en wilskracht nog volop aanwezig. In de meeste grotere hotels is wel een fitnessruimte met allerlei toestellen en sportattributen aanwezig; een ideale plek voor een workout.

Toch wat spiermassa kwijtgeraakt? Dat is geen drama, spiermassa kan altijd weer opgebouwd worden. Ook is het goed om na wekenlang flink sporten even een weekje rustiger aan te doen.