fbpx

Stressvrij afvallen

Hoe relaxen je helpt op weg naar een gezonder lichaam!
We weten dat gewicht verliezen vaak een uitdaging is. Wist je dat stress in de weg kan staan op weg naar je gezonde doelen? Lees hier hoe je met die vervelende stress om kunt gaan en op een ontspannen manier de overtollige kilo’s kwijt kunt raken.

Stress en de gewichtsrelatie
Stress is soms een sluwe duivel die ons verleidt tot ongewenst knabbelen en snaaien (emo-eten). Velen hebben er last van en dat is normaal. De boosdoener… stress triggert de aanmaak van cortisol, een stresshormoon dat je eetlust opwekt en je snakt naar suiker en comfortfood. Geen wonder dat je soms een onweerstaanbare drang hebt naar die zak chips!

Ontspannen is de sleutel
Maak je geen zorgen. We hebben een wapen om stress te verslaan: ontspanning en afleiding! Ontspanning kan je helpen die gezonde eetgewoontes weer op te pakken en je beweegroutine in de hoogste versnelling te zetten.

Mindfulness en meditatie
Een van de manieren om stress te verminderen is door mindfulness en meditatie te omarmen. Je hoeft echt niet als een boeddhistische monnik te zitten. Gewoon een paar minuten per dag bewust ademhalen, je gedachten laten stromen zonder te oordelen en je zult zien dat je beter omgaat met stress én voedselverleidingen.

Beweeg je stress weg
Vergeet ook niet dat bewegen je beste vriend is. In tijden van stress en drukte zijn we geneigd op de bank te ploffen (want je vindt dat je dat wel verdient hebt). Echter kunnen een heerlijke workout, danssessie, of gewoon een stevige wandeling allemaal bijdragen aan een leven met minder spanningen. Wanneer je beweegt, produceert je lichaam endorfines (gelukshormonen), die fungeren als een natuurlijk anti stressmiddel. Na afloop voel je je heerlijk en je krijgt weer meer energie! Dus kom in Motion!!

Catch some zzz’s
Genoeg slapen is ook superbelangrijk voor stressmanagement en gewichtsverlies. Wanneer je uitgerust bent, ben je minder geneigd om naar comfort food te grijpen om jezelf op te peppen. Tevens sta je dan sterker in je schoenen om comfortfood af te slaan.

De kunst van het loslaten
Soms moeten we ook leren loslaten. Spanningen zijn niet altijd te vermijden, maar hoe we ermee omgaan, ligt wel in onze handen. Dus geef jezelf wat krediet en vergeet niet dat perfectie niet bestaat. Pak stress aan met positiviteit en wees lief voor jezelf, ook als het even tegenzit.
….en vergeet niet te lachen 😉

Stressvrij op weg naar succes
Dus met wat ontspanning, mindfulness, beweging, goede nachtrust, de lat niet te hoog te leggen en plezier hebben, ben je klaar om (stressvrij af te vallen en) die gezonde levensstijl te omarmen.