fbpx
Motion Milon - Fijne paasdagen

Heerlijke paasbrunch van BodySupport

Pasen staat weer voor de deur en velen zullen dit thuis vieren. Daarom hieronder voor jullie wat inspiratie voor een heerlijke paasbrunch. Geniet ervan en ondanks alle ongemakken, hele fijne paasdagen en veel bakplezier gewenst en eet smakelijk!

Mini wrap quiches
Ingrediënten voor 4 mini- quiches:

  • 2 volkoren wraps
  • 4 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 lente-uitjes
  • 10 gram margarine
  • Peper, zout en kerriepoeder naar smaak

Nodig: Een muffinvorm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in met een beetje margarine.
Snijd de wraps doormidden en vul er 4 muffinvormpjes mee. Vouw de halve wrap in de muffinvorm tot je een kommetje hebt gevormd.
Leg in elk vormpje een plakje gerookte zalm. Snijd de lente-ui in ringen en verdeel over de bakjes. Kluts vervolgens de eieren los en vermeng met de kruiden. Schenk in elk muffinvormpje wat van het eimengsel.
Bak de mini wrap quiches in 20 minuten gaar in de oven. Smakelijk!

Vegetarisch? Vervang de zalm en lente ui door 50 gram spinazie en 50 gram ricotta. Vermeng dit met de eieren en schenk in de wrapbakjes. Bestrooi na het bakken met 20 gram geroosterde pijnboompitjes.

Voedingswaarde per quiche: 240 kcal, 17g koolhydraten, 15g eiwit en 11g vet. Voedingswaarde vegetarische quiche: 238 kcal, 17g koolhydraten, 12g eiwit en 12g vet.


Kwark-notenbolletjes
Ingrediënten voor 6 kleine broodjes:

  • 250 gram volkorenmeel
  • 200 gram magere kwark
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • Kaneel en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Meng het volkorenmeel en het bakpoeder met de kwark, het ei en de honing samen in een kom. Prak de banaan en hak de walnoten fijn. Voeg toe aan het deeg samen met wat kaneel en een snufje zout. Maak er een mooi deeg van met behulp van een mixer of garde of kneed met de hand.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het deegmengsel in 6 gelijke bollen en leg op een bakplaat met bakpapier.
Bak de broodjes af gedurende 18 minuten. Ze zijn het lekkerst als ze warm uit de oven komen. Smakelijk!

Variatie Tips:
Je kunt bijvoorbeeld amandelmeel gebruiken in plaats van volkorenmeel. Ook is het lekker om stukjes appel, rozijnen of een andere noten soort te gebruiken.

Voedingswaarde per bolletje:
320 kcal, 37g koolhydraten, 11g eiwit en 13g vet.