Gezond gewicht

Sneller afvallen

Gewichtsverlies bereik je het snelst als je 24 uur per dag, 7 dagen per week meer energie verbruikt dan dat je opneemt door je voeding. Het verbruiken van energie wordt de stofwisseling genoemd. Hoe hoger de stofwisseling, hoe meer calorieën er verbruikt worden. Traditioneel sporten verhoogt het verbruik voornamelijk tijdens het sporten. Reeds één uur na de belasting is de stofwisseling nog maar 50% verhoogd. Je zou dus bijna elke dag moeten sporten om echt af te vallen!

De Milon Cirkel dwingt je lichaam zich aan te passen aan de specifieke krachtuithoudingstraining. Door de extra spiermassa wordt de verbrandingsmotor van ons lichaam opgevoerd, zodat er meer brandstof wordt aangesproken, ook in rust. Spieren verbranden in rust meer brandstof dan vetweefsel.
Dit verhoogt de stofwisseling tot 15 maal langer dan bij een gewone fitnesstraining. Dus 15 maal langer vetverbranding!
Met eventuele aanpassingen aan het voedingspatroon, ondersteund door de gewichtsconsulente van Motion Milon, zal je sneller gewicht verliezen.
Vaak verdwijnt bij alleen een dieet (zonder krachttraining) ook de spiermassa, terwijl bij het trainen op de Milon Cirkel je spiermassa juist toeneemt. Dus de volume van je spieren neemt toe en vetweefsel neemt af. Hierdoor zal verandering van je figuur al binnen enkele maanden spectaculair zichtbaar zijn.

Motion Milon biedt meerdere keren in het jaar afslank challenges waarin de gewichtsconsulente voedingsadviezen geeft en een trainingsprogramma opstelt.
Om het optimale effect te bereiken worden deze afslankprogramma’s altijd gedaan in combinatie met trainen op de Milon Cirkel.

 

Totale lichaamsanalyse weegschaal

Bij Motion Milon werken wij met de lichaamsanalyse weegschaal van InBody. Deze geavanceerde weegschaal meet snel, nauwkeurig en gebruiksvriendelijk de lichaamssamenstelling. Met de modernste technologieën kan nu naast het gewicht ook de hoeveelheid vet, spiermassa en vocht in het lichaam gemeten worden.

Via de hand- en voet elektroden worden veilige elektrische stroompjes door het lichaam gezonden. Tegen deze stromen in ontstaat weerstand, genaamd impedantie. Aan de hand van deze impedantie wordt de lichaamssamenstelling berekend en kan zelfs een spieranalyse weergegeven worden. Per ledemaat is bijvoorbeeld te zien hoeveel spiermassa iemand heeft.

Wanneer je bv een blessure of pijn hebt kan het zijn dat je andere ledematen extra belast. Dit kan d.m.v. de scan zichtbaar worden. Hier kan dan het trainingsprogramma op afgestemd worden, om je lichaam beter in balans te krijgen.
Onze weegschaal geeft naast spier- en vetmassa ook de vochthuishouding weer. Dit is belangrijk bij ouderen en diabetes- en of obesitas patiënten.